Kedd, 2023.10.03.
VMMI

tábor, kézművesség

Népi kézműves tábort hirdetünk

  • Határidő: 2022. július 10., vasárnap 23:59
  • Pályázat kiírói: Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság

A Hagyományok Háza vajdasági hálózata a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel karöltve népi kézműves tábort szervez augusztusban, Horgoson. A tábor elsődleges célja az alkotás, a népi mesterségek tudásátadása, az alapok elsajátítása és a meglévő tudás bővítése.

Leírás

A hagyományok és a népművészet iránt érdeklődő jelentkezők a tábori foglalkozásokon megismerkedhetnek a bútorfestéssel, a szövéssel szádfán és karmantyúfán, a kötélkészítéssel, a gyékény- és csuhéfonással, a kosárfonással, a nemezeléssel, valamint saját nyomódúcot is készíthetnek, mellyel textilt mintázhatnak indigófestéssel.

Oktatók: Kovács Zoltán kosárfonó Népi Iparművész, Mészáros Renáta bútorfestő, Nádi Endre famíves, Nagy Mari textilművész, a Népművészet Mestere, Szuhankó Ruzsena szövő, Szuhankó Sándor csuhé-és gyékényfonó, Vidák István textilművész, a Népművészet Mestere.

A kézműves foglalkozások mellett ismeretterjesztő előadások is várják a táborlakókat, többek között a növényi festésről és a növények gyógyító erejéről hallhatnak, de borkóstolóval is készülünk!

A táborba elsősorban felnőtteket várunk, de szívesen fogadjuk családok jelentkezését is!

Maximum létszám: 50 fő

Szállás: 3-4 ágyas szobákban, igény esetén sátorozni is lehet

Tábori hozzájárulás: 5000 dinár (tartalmazza a foglalkozások díját, a szállást és az étkezést is)

Jelentkezni július 10-ig, vagy a helyek beteltéig lehet a következő jelentkezési lap kitöltésével: https://forms.gle/UVbev6D7VX3mDdnt7

Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik a tábor minden napján jelen lesznek!