Csütörtök, 2022.10.06.
VMMI

színjátszás, tábor

Magyar Amatőr- és Diákszínjátszók Tábora 2010

  • Főszervező: VMMI, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
  • Dátum: 2010. július 25., vasárnap - 2010. augusztus 1., vasárnap

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet színjátszó tábora egy komplex, a műkedvelő színjátszó csoportokra és csoportvezetőkre vonatkozó képzési folyamat része, ahová kezdő és már sok éve színjátszással és rendezéssel foglalkozó fiatalokat várunk. Felső korhatár csak a színjátszó csoportok esetén van (32 év). A rendezői csoport esetén 18 éves kortól bárki jelentkezhet, aki kedvet, nyitottságot érez magában és új (szakmai) tapasztalatokra vágyik.

A csoportvezető tanárok és a tematikus műhelymunkák vezetői minden évben kiemelkedő magyarországi és vajdasági művészek és drámatanárok. A tábor szakmai alapelveinek lefektetője és – óriási szerencsénkre – minden évben visszatérő szakmai patrónusa Perényi Balázs budapesti drámapedagógus, drámatanár, szakíró. Szakmai koordinátora a 2009-es évtől Lódi Andrea drámapedagógus.

A helyszín Zenta, ahol teljes ellátást és szállást biztosítunk a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Kollégiumában és Étkezőjében.

A hét nap gálaműsorral végződik, ahol a tábor résztvevői műhelybemutatót tartanak, amelyet a csoportvezetők irányítása és rendezése alatt valósítanak meg.

Együttműködő partnereink: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium (Zenta), Thurzó Lajos Közművelődési Központ (Zenta).

Időpontok

2010. július 25., vasárnap 15:00 - 2010. augusztus 1., vasárnap 15:00

Zenta,

Kapcsolattartó(k)

HA

Hajvert Lódi Andrea

Csatolmányok