A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Népi iparművészeti tárgyak zsűrizése
2021. szeptember 08., 08:42
Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza vajdasági hálózata 2021. október 14–15-én megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését a zentai Városi Múzeum képtárában. A zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya által kijelölt szakemberek végzik.
Népi iparművészeti tárgyak zsűrizése Népi iparművészeti tárgyak zsűrizése

Az alkotások minősítése azoknak a kortárs alkotó embereknek lehet fontos, akik olyan termékeket készítenek, amelyek a népi hagyományból kiindulva a mai életünkbe illeszthetőek. A zsűriztetés olyan szakmai megerősítést, útmutatást nyújthat az alkotóknak, amely állandó fejlődésére ösztönöz. A folyamatos zsűriztetéssel, illetve a megfelelő mennyiségű zsűriszám megszerzésével elnyerhető a Népi Iparművész cím. Az alkotók lezsűrizett termékeikre Páva védjegyet igényelhetnek. A Hagyományok Háza tanúsító védjegye arról tájékoztatja a vásárlót, hogy az adott termék ellenőrzötten kiváló minőségű, így a minőséget illetően kizárja a fogyasztók megtévesztését.
 
A különböző szakágak követelményeiről A népi iparművészeti alkotások minősítésének megújult szempontrendszere című könyvből tájékozódhatnak, amely letölthető a Hagyományok Háza honlapjáról, de lapozható és beszerezhető a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben is.
 
Minősített népi iparművészeti alkotásnak minősül a Hagyományos Mester Remek, Modern Mester Remek vagy Hagyományos Míves Termék, Modern Míves Termék és Ajándéktárgy kategóriába besorolt alkotás, amelyet a szakmai zsűri számmal lát el.
 
Népi iparművészeti alkotássá minősítés kérelmezésének menete
 
A zsűrizési adatlap a 2021-es évtől online is kitölthető – kérjük az alkotókat, hogy lehetőség szerint így küldjék el a kérelmüket. Az online adatlap a következő címen található: https://zsuri.hagyomanyokhaza.hu/
Az adatlap kitöltésénéek és véglegesítésének határideje: 2021. szeptember 30.
 
Az adatlap kitöltésekor kérjük, kövessék a következő lépéseket:  
Első alkalommal:
regisztráció 
a regisztráció aktiválása az e-mailben kapott kóddal 
 
A regisztrációt követően:
belépés a regisztrált e-mail címmel
az adatlap kitöltése 
ha elkészült, az adatlap lezárása (Érvényesen csak lezárt adatlappal lehet jelentkezni!)
 
A zsűrizésre beadott alkotásokért, illetve tárgycsoportért, garnitúráért, tárgy-együttesért egységenként 1500 forintot vagy ennek dinár ellenértékét, 550 dinár díjat kell fizetni, melyet lehetőség szerint a tárgy leadásakor készpénzben kérünk kifizetni.
(Függetlenül a készpénzben történő fizetéstől, kérjük az online adatlapot kitöltőket, hogy az eljárási díjnál jelöljék be a „Csekk” vagy „Átutalás” opciók bármelyikét.)
 
Az online adatlap mellet továbbra is van lehetőség az adatlap elektronikusan (Excel-táblázat) és kézzel történő kitöltésére is. Ez esetben szeptember 30-ig kell eljuttatni az adatlapot elektronikusan a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu címre, vagy postai úton a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet címére (Posta utca 18., 24400 Zenta).
 
A tárgyakat a zsűrizést megelőző héten, illetve legkésőbb a zsűrizés napján 8 óráig kérjük kézbesíteni egyeztetés alapján a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetbe vagy a zentai Városi Múzeumba.
 
Egyéb fontos tudnivalók
 
A zsűriszámot az alkotás tervezője és nem a kivitelezője kapja. Ideális esetben a tervező egyben a kivitelező is.
Egy alkotást vagy tárgycsoportot csak egyszer lehetséges benyújtani minősítésre.
 
Bővebb tájékoztatás Nádi Karolinánál kapható a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu e-mail címen, vagy Vázsonyi Csillánál a 064 40 57 266-os telefonszámon.

Mellékletek: