A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
A néprajz szerelmesei
2016. december 02., 09:44
Emlékülés Tripolsky Géza születésének 90. és Burány Béla születésének 85. évfordulója alkalmából

A Kiss Lajos Néprajzi Társaság és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Adatok a néprajz szerelmeseinek élettörténetéhez címmel december 5-én, hétfőn, 17 órakor. a zentai Városi Múzeumban emlékülést tart Tripolsky Géza születésének 90. és Burány Béla születésének 85. évfordulója alkalmából.

Köszöntőt mond dr. Szőke Anna, a Kiss Lajos Néprajzi Társaság elnöke és Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója. A jeles néprajzkutató tudósokra emlékeznek: Nagy Abonyi Ágnes, Kónya Sándor, Juhász Gyula, Szőke Anna, Koncz Lázár. Bemutatásra kerül Vicsek Károly Tripolsky Gézáról készült dokumentumfilmje.

Burány Béla gyűjtéseiből adnak ízelítőt a zentai Hófehérke óvoda óvodásai (felkészítőjük Híres Laura), valamint Rekovics Réka mesemondó. Fellép a Délibáb Magyar Művelődési Egyesület, a Tópart Magyar Művelődési Egyesület és az oromhegyesi Tisza Menti Zengő citerazenekar.

Az Emlékülés előtt, 15.00 órakor a temetőben koszorúzásra kerül sor. Az emlékezés virágait a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Kiss Lajos Néprajzi Társaság és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ képviselői helyezik el Burány Béla és Tripolsky Géza sírján. A megemlékezésre mindenkit tisztelettel várunk. A megemlékezés szervezői a Kiss Lajos Néprajzi Társaság, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

(Vajdaság MA, 2016. november 29.)